Naam: Adrian Mey

Adrian werd als Arie Meijerman geboren op 5 september 1955 te Dalfsen en muziek zat hem al snel in het bloed. Al jaren is Adrian geen onbekende meer op diverse (feest) avonden in diverse horecazaken, feesttenten, bruiloften en op bedrijfsfeesten. Na een aantal jaren te hebben meegedaan aan diverse talentenjachten in zowel binnen- als ook in het buitenland (Duitsland en België), en aan Hennie Huisman's Soundmixshow, treedt Adrian nu als zanger op met orkestband.
 
 
Op diverse artiestenavonden, waar ook artiesten als bijvoorbeeld Lee Towers, Frans Bauer, Marianne Weber, Albert West, Arne Jansen, Ria Valk, Jannes, Burdy, Anny Schilder, Jacques Herb, Sugar Lee Hooper e.v.a. optraden, was Adrian te beluisteren als zanger/presentator.
Zelfs had hij een kleine rol als zanger/presentator in de Nederlandse speelfilm "de Kersenpluk" die voor het grootste deel werd opgenomen in Drenthe met in de hoofdrol Ricky Koole.

Er zijn al diverse geluidsdragers uitgebracht, waarop Adrian Mey te beluisteren is (zie ook de discografie).
Het repertoire van Adrian is hoofdzakelijk Nederlandstalig, bestaande uit eigen nummers zoals "De laatste Sirtaki” (oorspronkelijk gezongen door Koos Alberts), "He Hejo”, "Een wonder”, "Ciao d’Amore”, "Volle maan op Jamaica”, maar ook diverse andere nummers van o.a. Frans Bauer, Jannes, Burdy e.v.a. Het door Adrian geschreven nummer "Schaam je voor je tranen niet” is ook door Arne Jansen uitgebracht.
Adrian Mey is regelmatig te zien en te beluisteren op o.a. TV-Oranje, RTV-Noord en diverse andere radiostations. In november 2007 werd er een nieuw cd-album met de titel "Ciao d’amore” uitgebracht en in 2008 verscheen de singel "Dag m’n lieve kind” en in juli 2010 verscheen zijn nieuwe zomersingel "Zomerzon” die het prima doet bij de diverse radiostations. De b-track van "Zomerzon” getiteld "Een artiest blijft altijd leven” is tegelijkertijd gelanceerd in België. Op 16 april 2011 werd de nieuwe singel "Zoet is de wijn van Samos" uitgebracht! Daarna volgden nog in 2012 het album "25 jaar Adrian Mey", in 2013 het Groningstalige "'k Heb die laif" en in 2014 "Ave Maria" (zelfs in het Fries) en "Voor altijd bij jou"(duet met Liza). Ook werd de in 2008 uitgebrachte single "Dag m'n lieve kind" in een nieuw jasje gestoken.
 
Momenteel is Adrian ook te boeken samen met zangeres Liza voor een avondvullend programma voor elk feest of voor een nostalgische avond vol met mooie oude Nederlandstalige muziek.
 
Daarnaast kunt u alle artiesten en bands via Adrian Mey Showproducties boeken. Zo bemiddelde hij onder meer al voor: Henk Wijngaard, Arne Jansen, Sugar Lee Hooper, Jacques Herb, Marianne Weber, Dennie Christiaan, Mieke, Stef Ekkel, Jannes, Burdy, John Enter, Charléne, Jettie Pallettie, Ria Valk, Ronnie Tober, Anita & Ed, De Dikdakkers en vele, vele anderen.
 

Foto: Patrick Meijerman